reklama
Na kolację z rybą w roli głównej tylko do Grębowa! [Lato z Tygodnikiem] - Tygodnik Nadwiślański
niedziela, 25 września
reklama

Na kolację z rybą w roli głównej tylko do Grębowa! [Lato z Tygodnikiem]

0

Jeśli zastanawiacie się jak spędzić ciekawie urlop, szukacie niebanalnych atrakcji i ciekawych miejsc, to podpowiadamy Wam, że wcale nie musicie wyjeżdżać z naszego regionu!

Jeśli poszukujecie kulinarnych doznań, w kuchni cenicie sobie oryginalność, a do tego kochacie przyrodę, to koniecznie musicie odwiedzić restaurację „Rybka 2.0”, zlokalizowaną na terenie Gospodarstwa Rybackiego w Grębowie.

Naszym głównym produktem jest karp. Ale w karcie znajdziecie też dania z  pstrąga, amura i tołpygi. Sezonowo będzie pojawiać się także jesiotr, sum, lin czy szczupak. W kuchni bazujemy na produktach lokalnych, na naszych rybach. Ale w menu mamy też inne potrawy – mówi właściciel restauracji Piotr Bałata.

W szerokiej okolicy nie znajdziecie lokalu z podobnym menu ani też zlokalizowanego w tak niezwykłym miejscu. Zajmujące 300 hektarów gospodarstwo rybackie jest terenem niezwykle cennym przyrodniczo. Spotkamy tutaj koło siedemdziesięciu gatunków ptaków, między innymi orła bielika, czaplę białą, czaplę purpurową, bociana czarnego czy błotniaka stawowego. Od 2005 r. obszar ten jest częścią Europejskiej Sieci Ekologicznej „Natura 2000”. Piękno tutejszej przyrody można podziwiać z balkonu restauracji.

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.