Sandomierscy dominikanie w "Klasztornych smakach" - Tygodnik Nadwiślański
niedziela, 26 czerwca
reklama

Sandomierscy dominikanie w „Klasztornych smakach”

0

Ojcowie dominikanie gościli w czwartek ekipę „Klasztornych smaków”. W malowniczej scenerii klasztoru przy ulicy Staromiejskiej, na tle Winnicy Świętojakubskiej i Zamku Królewskiego, kręcony był kolejny odcinek kulinarnego programu.

„Klasztorne smaki” to program telewizyjny prowadzony przez popularnego i lubianego śląskiego kucharza Remigiusza Rączkę. Przemierza on Polskę, aby przekazać widzom stare receptury zza klasztornych murów.

W Sandomierzu w roli gospodarza wystąpił przeor ojciec Marcin Lisak.  „U nas co prawda nie zza murów… ale też, jak wiecie, całkiem miło. Ojciec przeor opowiada o naszym klasztorze i winnicy oraz co nieco gotuje” – napisali zakonnicy w mediach społecznościowych.

Nie ujawnili oni jednak, jaką recepturą postanowili podzielić się z widzami.

Program nadawany jest w TVP 1. Termin emisji sandomierskiego odcinka nie został jeszcze ustalony.

Fot. FB Dominikanie Sandomierz

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.