Zamknij

Jak ziemniak wkroczył na stoły [Czytaj w gazecie]

20:04, 20.07.2022 JZ
Skomentuj

Czy ktoś uwierzyłby dzisiaj, że zajmujący flagowe miejsce w polskiej sztuce kulinarnej kartofel, jeszcze w XVIII wieku był hodowany raczej jako roślina ozdobna, która na stołach pojawiała się rzadko? Do tego, że zaczęto je wykorzystywać w kuchni przyczynił się mocno staszowski urzędnik.

Czytaj w czwartek

w papierowym i elektronicznym wydaniu

"Tygodnika Nadwiślańskiego":

 

(JZ)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu tyna.info.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%