- W sumie dotrą do nas 33 zbiorniki, które złożą się na całkiem nową linię technologiczną. To będzie zupełnie inna jakość i rozmiary. Przed transformacją takie zbiorniki, tylko mniejsze, były 4. Musieliśmy dostosować wnętrza starego browaru do zainstalowania nowego wyposażenia, niebawem zacznie się montaż instalacji - mówi Dominik Potok z Browaru Tarnobrzeg.
Olbrzymi skok technologiczny, jaki przejdzie Browar Tarnobrzeg jest możliwy dzięki pozyskaniu przez firmę unijnej dotacji z projektu wspierającego najbardziej innowacyjne technologie i przedsięwzięcia. Browar Tarnobrzeg rywalizował z 850 firmami, często potężnymi i dysponującymi działami badawczymi z całymi sztabami pracowników. Mimo to projekt z Tarnobrzega został sklasyfikowany na 4/5 miejscu!
- Cała instalacja będzie niemal w 100-procentach zautomatyzowana. Dzięki temu i zastosowanym rozwiązaniom, jeszcze bardziej podniesiemy jakość warzonego przez nas piwa. Skokowo, kilkunastokrotnie wzrośnie też skala produkcji. To docelowo przeniesie nas do pierwszej piątki browarów rzemieślniczych w Polsce - mówi Michał Wójcik, współwłaściciel browaru i główny piwowar.
Więcej, w następnym, papierowym wydaniu "Tygodnika Nadwiślańskiego".
[FOTORELACJA]4494[/FOTORELACJA]
Antoś...14:31, 07.07.2023
Tarnobrzeskie piwo zawsze było kiepskiej jakości przez siarkową wodę, jak rozwiązaliście ten problem?
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu tyna.info.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
1 0
sami go pijemy