Zamknij

W Sobowie produkują oliwę północy [Czytaj w gazecie]

89%
4%
19:33, 16.10.2024 Aktualizacja: 19:28, 21.10.2024 ok. 1 min. czytania
2

Oliwa z oliwek mocno ugruntowała swoją pozycję w naszej kuchni. Ten śródziemnomorski eliksir zdrowia i urody, źródło dobrego tłuszczu, gości na stołach Polaków od dobrych kilku lat. I nie ma co dyskutować z faktem, że oliwa jest zdrowa, jednak warto zauważyć, że mamy na swoim rodzimym podwórku produkty, które śmiało mogą stawać w szranki ze śródziemnomorską królową. Mowa o olejach tłoczonych na zimno – ze słonecznika, lnu czy rzepaku.

Z takiego założenia wyszedł Tomasz Kuchta, mieszkający w tarnobrzeskim Sobowie. Od dwóch lat prowadzi on małą, rodzinną działalność zajmującą się produkcją olei tłoczonych na zimno wyłącznie z nasion pochodzących z własnego gospodarstwa.

Czytaj w papierowym lub elektronicznym wydaniu

Tygodnika Nadwiślańskiego:

(.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 89%
nie podoba mi się 4%
śmieszne 2%
szokujące 4%
przykre 0%
wkurzające 0%
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze [2]

komentarz(2)

MkMk

1 0

Bezcenna ini

18:35, 17.10.2024
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

MkMk

1 0

Niech świat pozna co smaczne i zdrowe.powodzenia 👍

19:58, 17.10.2024
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

0%