Reporter „Lata z Radiem” Maciej Walecki poznawał sposoby przygotowania fasoli z Wrzaw, gotował wraz z gospodyniami ze Stowarzyszenia „Razem dla Wrzaw” zupę fasolową, dowiadywał się też, jak bardzo różnorodne potrawy i produkty można wytworzyć z wrzawskiej fasoli (m.in. pasty, wegetariańskie burgery, czy… whisky).
Podczas kolejnych wejść na antenę słuchacze z całej Polski dowiadywali się, jak przyrządzić „fasolę na 101 sposobów”.
- Fasola wrzawska w zalewie ziołowej, solnej, pomidorowej. Widzę pastę z fasoli, ciasto z fasoli - wyliczał reporter "Lata z Radiem".
Cała audycja dostępna jest na stronie internetowej radiowej „Jedynki”.
fot. materiały "Lata z Radiem"
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu tyna.info.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz