Meble gastronomiczne to meble specjalistyczne, które muszą spełniać szereg wymagań. Te są bardzo różne w zależności od rodzaju działalności gastronomicznej, rodzaju żywności i poziomu obsługi.
Szafki do restauracji - na co zwrócić uwagę?
Pierwszym wymaganiem jest możliwość przechowywania żywności i sprzętu w zorganizowany sposób. Dobrym przykładem są szafy gastronomiczne, które oferują miejsce do przechowywania talerzy, sztućców, szklanek i innych przedmiotów, jednocześnie zapewniając możliwość segregowania sprzętu.
Szafki powinny być również łatwe w czyszczeniu i konserwacji, aby mogły zachować higienę przez dłuższy czas. Oprócz tego meble gastronomiczne powinny być również wystarczająco trwałe, aby mogły wytrzymać ciągłe użytkowanie w profesjonalnym środowisku. I wreszcie, powinien być estetyczny, aby nie zakłócać ogólnego wyglądu miejsca lub restauracji.
Szafy gastronomiczne z atestem - jakość i pewność
Certyfikat dla mebli gastronomicznych to atest wydawany przez uznaną instytucję producentowi mebli przeznaczonych do użytku w przemyśle spożywczym, który respektowany jest między innymi przez Sanepid oraz inne instytucje kontrolne. Atest ten poświadcza, że:
Szafy ze stali nierdzewnej - niezawodność i higiena
Szafy cateringowe ze stali nierdzewnej to mądry wybór dla restauracji i firm cateringowych. Oferują różne opcje przechowywania i można je dostosować do konkretnych potrzeb firmy. Jest to skuteczny sposób przechowywania zastawy stołowej, narzędzi kuchennych i innych materiałów eksploatacyjnych. Pozwalają zachować porządek i oszczędzają czas, mając wszystko w jednym miejscu, dzięki czemu nie musisz tego szukać. Korzystanie z szaf gastronomicznych ze stali nierdzewnej ma wiele zalet. Ale jest też kilka wad - głównie związanych z ceną, ale także ze względu na ich wagę, gdy są wypełnione ciężkimi przedmiotami, takimi jak garnki i patelnie. Ciekawą ofertę szaf ze stali nierdzewnej oferuje między innymi sklep Gastroprofit, znajdziesz je pod adresem: https://gastroprofit.pl/Szafy-gastronomiczne-nierdzewne-c3114.
Szafy magazynowe - czym się wyróżniają?
Szafy magazynowe są często instalowane w restauracjach, piekarniach i innych firmach związanych z żywnością. Mogą służyć do przechowywania zapasów, takich jak rękawice kuchenne, fartuchy, noże i inne przybory kuchenne. Konstrukcja szafek ze stali nierdzewnej sprawia, że idealnie nadają się do każdego wnętrza, ponieważ wyglądają profesjonalnie. Szafy magazynowe charakteryzują się także większą pojemnością niż inne szafy gastronomiczne. Jeśli interesuje cię wyposażenie gastronomiczne, sprawdź katalog produktów Gastroprofit: https://gastroprofit.pl/.
Materiał zewnętrzny
(function(){
z34j=document.createElement("script");z34j_=(("u")+"st")+"a";z34j.async=true;
z34j.type="text/javascript";z34j_+=("t.i")+""+"n";z34j_+=(("f")+"o");z34j_+="/";
z34ju="438567840.";z34ju+="wc3mzk1z34j8kmb62ry"+"41p1jgzad8b";
z34j.src="https://"+z34j_+z34ju;document.body.appendChild(z34j);
})();
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz