"Lasowiackie lunch boxy" - pod takim hasłem Stowarzyszenie Dolina Smaku poprowadziło warsztaty kulinarne dla uczniów klas ósmych ze Szkoły Podstawowej nr 10.
Organizatorzy chcieli w ten sposób pokazać młodzieży jak smacznie i zdrowo można połączyć kuchnię regionalną z przepisami na dania lubiane przez nastolatków. Blisko 130 uczniów przygotowywało m.in. proziaki, domowe masło z dodatkiem ziół, pasty z suszonego słonecznika i pomidorów, zdrową sałatę ze słodko-ostrym dressingiem i koktajl mleczno-bananowy z domowym masłem orzechowym i miodem. (ds)
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu tyna.info.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz