Kulinarne dziedzictwo w zamku w Baranowie Sandomierskim - Tygodnik Nadwiślański
niedziela, 28 listopada
kondolencje
reklama

Kulinarne dziedzictwo w zamku w Baranowie Sandomierskim

0

W ramach Europejskich Dni Dziedzictwa, Zamek w Baranowie Sandomierskim przygotował, wraz z Wojewódzkim Domem Kultury w Rzeszowie, imprezę „Zapomniane Kulinaria – od nowa – krupy i jagła”. Przez dwa dni goście będą mogli przy wtórze muzyki ludowej i folkowej wysłuchać wykładów, podziwiać kunszt mistrzów kulinarnych, a także kupić wyroby regionalne i rękodzieło na zamkowym kiermaszu. Patronat medialny nad imprezą w baranowskim zamku sprawuje „Tygodnik Nadwiślański”.

Cykl imprez rozpocznie się w sobotę, 18 września, o godzinie 10. W programie imprezy, oprócz wykładów, koncertów i popisów mistrza kulinarnego Grzegorza Parczewskiego, znalazł się także przegląd filmów nadesłanych na Konkurs Kulinarny. Sobotnie imprezy potrwają do godziny 17.00.

W niedzielę impreza zorganizowana w ramach Europejskich Dni Dziedzictwa startuje o 12.30. W programie, oprócz atrakcji związanych z pokazami kulinarnymi, wykładami i koncertami, znalazł się także pokaz mody lasowiackiej.

Organizatorzy imprezy zadbali, by poza strawą duchową, uczestnicy mogli zaczerpnąć też tej zwyczajnej. Na zamkowym dziedzińcu przez dwa dni odbywać się będzie kiermasz wyrobów regionalnych i rękodzieła.

Poniżej prezentujemy szczegółowy program imprezy:

Udostępnij

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.