Zamknij

"Srebrna Chochla" za kluski z sosem kurkowym

00:15, 16.09.2019 Aktualizacja: 08:48, 16.09.2019
Skomentuj

Zupa grzybowa z łazankami, czyżuchy z barszczem, krajanka z boczniaków -  to niektóre z potraw zgłoszonych do konkursu "Nasze sandomierskie -  kulinaria regionalne". Wydarzenie ściągnęło na dziedziniec zamkowy w Sandomierzu tłumy mieszkańców i turystów.  

Siedemnasta już edycja konkursu odbyła się w niedzielę po południu. Głównym motywem kulinarnych potyczek były grzyby.

O "Srebrną Chochlę" rywalizowały reprezentacje ośmiu gmin powiatu sandomierskiego. Jury jednogłośnie przyznało główną nagrodę  Stowarzyszeniu "Gorzyczany z Sercem do Ludzi" z gminy Samborzec za "przysmak leśny", czyli "kluski kładzione z darami lasu połączone".

Kulinarnym prezentacjom towarzyszyła degustacja. W czasie imprezy  wystąpił zespół "Dwikozianie".

Organizatorem wydarzenia było Muzeum Okręgowe w Sandomierzu.

(MPlaza)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu tyna.info.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%