Ojcowie dominikanie gościli w czwartek ekipę "Klasztornych smaków". W malowniczej scenerii klasztoru przy ulicy Staromiejskiej, na tle Winnicy Świętojakubskiej i Zamku Królewskiego, kręcony był kolejny odcinek kulinarnego programu.
"Klasztorne smaki" to program telewizyjny prowadzony przez popularnego i lubianego śląskiego kucharza Remigiusza Rączkę. Przemierza on Polskę, aby przekazać widzom stare receptury zza klasztornych murów.
W Sandomierzu w roli gospodarza wystąpił przeor ojciec Marcin Lisak. "U nas co prawda nie zza murów... ale też, jak wiecie, całkiem miło. Ojciec przeor opowiada o naszym klasztorze i winnicy oraz co nieco gotuje" - napisali zakonnicy w mediach społecznościowych.
Nie ujawnili oni jednak, jaką recepturą postanowili podzielić się z widzami.
Program nadawany jest w TVP 1. Termin emisji sandomierskiego odcinka nie został jeszcze ustalony.
Fot. FB Dominikanie Sandomierz
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu tyna.info.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz