W programie festiwalu znajdą się między innymi: pokazy kulinarne, degustacje win i serów, warsztaty, opowieści o regionie oraz występy artystyczne. Organizatorzy zapraszają do udziału wszystkich – od miłośników dobrego jedzenia i wina, przez turystów szukających ciekawych doświadczeń, po rodziny z dziećmi i sandomierzan.
Oto program imprezy:
6 czerwca – Spokojny piątek
16:00 – Rozpoczęcie festiwalu, otwarcie stoisk
→ Degustacje / poczęstunek na stoiskach
→ Odpoczynek w Strefie Festiwalowej i Strefie Relaksu
22:00 – Zakończenie pierwszego dnia festiwalu
7 czerwca – Festiwalowa sobota
11:30 – Oficjalne rozpoczęcie Festiwalu, prezentacja wystawców
13:00 – Pokaz serowy
14:00 – Legendy, opowieści sandomierskie
15:00 – Pokaz „Wino i Ser”
16:00 – Występ lokalnych artystów
17:00 – Live cooking: „Gotowanie z winem”
18:30 – Live cooking (druga odsłona)
20:30 – Koncert: Limboski – Solo Act
22:00 – Zakończenie drugiego dnia festiwalu
8 czerwca – Wypoczynkowa niedziela
10:00 – Otwarcie stoisk
11:00 – Pokaz serowy
12:00 – Legendy i opowieści sandomierskie
13:00 – „Winiarstwo sandomierskie” – opowieści o regionie
16:00 – Oficjalne zakończenie festiwalu
Wydarzenia towarzyszące
16:00 – Warsztaty winnne: „Ser jest ser, a wino jest wino!”
→ Europejskie sery łączą się z sandomierskimi winami
19:00 – Warsztaty winne: „Na wagę złota”
→ Lekcja smaku z medalowymi winami
→ Mini-kurs degustacji z medalistami wśród sandomierskich win
Szczegóły i program: @winasera – Instagram / Facebook
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz