[FOTORELACJA]6129[/FOTORELACJA]
– Co roku spotykamy się na świątecznym śniadaniu w naszej szkole. Pokazujemy naszą gastronomię i inne nowe kierunki, zachęcając przy tym, aby młodzież wybierała "Prymasówkę" – mówi dyrektor szkoły Marcin Pilarski.
Na stołach znalazły się pyszne potrawy, przygotowane przez uczniów. Oprócz tego zaprezentowany został specjalny stół świąteczny, zgodny z obowiązującymi trendami.
– Przy takich okazjach staramy się pokazać, co możemy przygotować, w jaki sposób udekorować stoły. Wszystko po to, aby uczniowie nie tylko klas gastronomicznych, ale całej szkoły mogli zobaczyć, jak nakrywać stoły i jakie potrawy przygotować. Gastronomia szczególnie włącza się do kultywowania tradycji. Jeśli chodzi o stół, to przygotowaliśmy go zgodnie z najnowszymi trendami. Kolorystycznie jest stonowany, dominują barwy zielone i białe. W tym roku postawiliśmy na elegancję i minimalizm – mówi Agnieszka Kaptur, nauczyciel przedmiotów gastronomicznych.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz