W Kopcu pod Iwaniskami odbywa się dziś niecodzienna impreza. Na terenie działającej tu osady neolitycznej można spróbować specjałów, jakie jedli nasi praprzodkowie.
Co stanowiło podstawę pożywienia ludności w epoce kamienia? Trudno o jednoznaczną odpowiedź na to pytanie. Jak zaznacza Paweł Staszczak z osady neolitycznej w Kopcu, możemy jedynie domniemywać jak wyglądało jej codzienne menu. Podczas dzisiejszego wydarzenia można spróbować kilku potraw, które być może przyrządzano już przed kilkoma tysiącami lat. To m.in. zupa rybna, placki z pokrzyw, a także ślimaki, fasola czy pieczony drób. Impreza potrwa do godz. 19
więcej na ten temat w papierowym wydaniu "TN"
Fot. R. Staszewski
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu tyna.info.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz