Food truck znajduje się na Małym Rynku, na terenie Caritas. Obok baru stoi kilka stolików z parasolami. Osoby niepełnosprawne pod kierunkiem trenera pracy przygotowują dania z półproduktów i pomagają w obsłudze klientów.
Katarzyna Dorożyńska, trenerka pracy zaznaczyła, że współpraca układa się znakomicie, osoby z niepełnosprawnościami szybko się uczą i dobrze sobie radzą.
Pochwał nie szczędzi pracownikom Magdalena Król-Juda, kierownik ZAZ-u. – Są to bardzo ambitne, sumienne osoby. Mimo swoich różnego rodzaju ograniczeń, robią wszystko, żeby pokazać, iż mogą być, jak każdy z nas, pełnowartościowymi pracownikami – podkreśliła Magdalena Król-Juda.
Przypomniała ona, że sandomierski ZAZ działa od czterech lat. Zatrudnia 35 osób z niepełnosprawnością oraz kadrę trenerów pracy. Jego głównym celem jest przygotowanie osób z niepełnosprawnością do wyjścia na otwarty rynek pracy. Zdobywają one umiejętności nie tylko zawodowe, ale także – co bardzo ważne – społeczne.
W food trucku można kupić między innymi: hot dogi, zapiekanki, hamburgery, krążki cebulowe oraz zestawy z frytkami, mięsem i surówkami. Bar czynny jest od środy do niedzieli.
Jest to punkt mobilny. W razie potrzeby jego lokalizacja będzie zmieniana, o czym ZAZ będzie informował za pośrednictwem między innym mediów społecznościowych.
[ZT]211603[/ZT]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz