Korwin apeluje do burmistrza Sandomierza – otwórzmy restauracje! - Tygodnik Nadwiślański
Reklama

Korwin apeluje do burmistrza Sandomierza – otwórzmy restauracje!

1

Za pośrednictwem Biura Poselskiego Janusza Korwin-Mikkego zostało wysłane pismo z apelem do radnych i burmistrza Sandomierza w sprawie wsparcia restauratorów z terenu Sandomierza. Przedsiębiorcy mają życzenie otworzyć swoje lokale wbrew rządowym, nielegalnym rozporządzeniom.

W imieniu Janusza Korwina-Mikkego list do burmistrza Sandomierza Marcina Marca oraz radnych miejskich skierował Jakub Szostek, asystent społeczny posła. Zaznacza w nim, że rozporządzenia dotyczące obostrzeń w związku z pandemią wprowadzone przez polski rząd są nielegalne. Apeluje przy tym, by wspomóc lokalnych restauratorów w ich inicjatywie.

Zobacz także:
– Sandomierz. Nietrzeźwy kierowca uderzył w sygnalizator przy przejściu dla pieszych i próbował uciec

Zwracam się do Państwa z prośbą o wsparcie sandomierskich przedsiębiorstw w instytucjonalnych granicach kompetencji naszej gminy miejskiej. Między innymi bardzo państwa proszę o pochylenie się nad możliwością podjęcia intencyjnej uchwały przez radę miasta w sprawie poparcia inicjatyw restauratorów i innych przedsiębiorców dotyczących decyzji otwarcia swoich lokali wbrew rządowym, nielegalnym rozporządzeniom – czytamy w liście.

Jakub Szostek zwraca się również m.in. z prośbą wsparcie prawne dla tych przedsiębiorców, którzy mają obawy dotyczące otwarcia lokali.

Obecny stan faktyczny bardzo niekorzystnie wpływa na sytuację naszych przedsiębiorców, co też jak Państwo sami wiecie, źle wpływa na kondycję budżetu miasta Sandomierza – dodaje asystent Janusza Korwin-Mikkego.

Całość listu asystenta Janusza Korwin-Mikkego do burmistrza Sandomierza i radnych miejskich można znaleźć poniżej:

List asystenta Janusza Korwin-Mikkego do burmistrza Sandomierza i radnych miejskich Korwin apeluje do burmistrza Sandomierza

 

Udostępnij

1 komentarz

  1. francuski piesek na

    Najpierw do każdej restauracji Magdę Gessler trzeba sprowadzić, a potem je otwierać. Ja gotuję w domu, coby się nie przytruć jakimś jadłem nieświeżym. Wystarczy popatrzeć na programy Magdzi to rzygać się chce jak człowiek pomyśli co musi jeść w barach, restauracjach, w jaki sposób jest to przygotowane .